Ne biram riječi

Usudite se

15.02.2018.

Radi mi sve

SAMO MI NE DIRAJ 80e

15.02.2018.

Totally useless overusage of completely useless complex words/synonyms


Kako mi je Excel zaglibio eto da malo nešta prenesem na ovaj, jel, papir.

Tema nije toliko kompleksna koliko su kompleksne riječi na koje se odnosi tema.

Znate, postoje razni načini kako neko pokušava da se bez pretjerane upotrebe vazelina ugura nekom u stražnjicu.

Jedna od tih je prekomjerna i bespotrebna upotreba jebenosloženh i upizdumaterinu komplikovanih izraza koje ni pejgamber ne bi razumio. Naravno ima i izraza koji i nisu toliko kompleksni (navodim kao primjer emancipovan), ali heeej, naprednost se valjda pokazuje drugim izrazom za "napredan". Jebač nema šta.

Znate šta još, činjenica je da su vrijednost IQ i zastupljenost tih izraza obrnuto proporcionalne, posebnoooooooo ako jednu ovcu strpaš u malo jaču ligu, i da bi se pokazalo u tom svjetlu hajmo se malo razbacivati izrazima.
Imaš ljude kojima riječ "paušalno" krasi svaku JEBENU rečenicu, bogteje'o pa ti ne mozes paušalno namazati krišku paštete (što me podsjeti da sam gladan).

Sigurno ste bili u blizini jedne napucane ....sad sam stao da blejim u zrak da skontam koji izraz da koristim, pa ću ostati na napucane, koja vam na najkompleksnije načine pokušava objasniti kako je sinoć oprala kosu šamponom koji je platila 2 marke šezdeset u Konzumu.

A znate siiigurnooo najpopularniju riječ?

DIGRESIJA
Kako ona prepričava:
"Suptilno je pokušao da mi digresijom skrene misli, no kako mu elokvencija nije jača strana, jer je aproksimativno svakih deset sekundi vizualizirao kako želi sa mnom spolni odnos, no u tim okolnostima nisam mogla da osjećam empatiju prema njemu, jer je bilo apsurdno da bih pristala na taj nonsens."

Kako je zaista bilo:
On: vidi kako je lijepo toplo ovdje
Ona: Aham
On: A mogli smo malo nešta điđimiđi raditi, znaš već
Ona: Jok
On: A daj
Ona: neću
On: A daj
Ona: neću!
On: A dajj molim teee ba, evo samo malo.
Ona: A moli koliko hoćeš. Neću, glupo mi.

14.02.2018.

Remember...

Didn't you read the tale
Where happily ever after was to kiss a frog?

Don't you know this tale
In which all I ever wanted
I'll never have
For who could ever learn to love a beast?

14.02.2018.

Deklaracija za Valentinovo13.02.2018.

Pa šta ako je? Nije lav.

Evo ga snijeg. Snijeg fakin snijeg. Ok da sam iz Bihaća onda bih sebi jebo mater u usta, ali to za druga vremena.
Znate one priče o "mom" i "tvom", kad je u pitanju čišćenje snijega? Nema ništa genijalnije vidjeti nego u sred grada lola očistio stazu do svog ulaza i to.je.to. Fakin stazu, dakle uzeo onu lopatu i samo gurnuo naprijed do kraja. Jebe se njemu što mu stoji guta snijeg u koju bih se tako rado popišo. Jebe se njemu što će mu se to otopiti sutra i sve po dvorištu, u fasadu i kuću.
A što to radi? Ma samo da ne bi ispalo da je radio nekom treem džaba nešta, ne do Bog da ga neko uhvati da je nekom učinio uslugu. Ma joj kud bi mu duša.
Isto tako one mahaluše kako bleje kroz prozor i gledaju imal nekog da čisti ulicu (ok i moj stari to pita 5x na dan), pa pitaju kao de poviri, pa de izađi vidi čisti li ko ulicu. I ono "eh vala neću ni ja". Uvijek neki debil mora da izađe prvi (tako ga oni zovu, da se razumijemo).

I onda se ganjaju ko će drugi izaći samo da bi provm rekao "jesi debil što sam čistiš".
Sve već viđeno jelde?

Čišćenje snijega je kao ispit: Niti želim prvi izaći niti zadnji završiti, osim ako sam totalni štreber uzorni.
A danas je uzora sve manje (osim ako ga drkate na Rastu i Sajfera), onih pravih, da ne kažem i ideala.Opet serem, znam.
Evo malo nostalgije.
A sad iš iš.

06.02.2018.

Nešta čudno

Možda sam trebao ovaj post nazvati "self-caused depression" pošto se o tome i radi.

Prečesto slušam ljude, pa da i klince koji bogte sebi režu kidaju vene kao oj ajme meni vidi me u depresiji, de mi kakve pilule bobe koju žestu da se liječim.

OK shvatam, postoji meni poznatih slučajeva trauma iz djetinstva, da sad ne spominjem, dovoljno je ružna činjenica da zaista postoj, i to..eh TOO je teško svariti i progutati, kamoli zaboraviti. Skidam kapu tim ljudima, koji uspiju nakon toga ostati normalni i nasmijani. Zaista.

No, no...postoji druga ekipa koja misli da je cool biti depresivan, pa makar i bez ikakvog razloga, samo da bi mogli po društvenim mrežama pisati kako se ubijaju bobama nekim antideprama, loču alkohol na tatin račun (jer takvi su previše depresivni da bi sami radili - bože moooj), i naravno grebu se iglom od šestara da bi neko pomislio da su pokusali dase ubiju, a jedva znaju razlikovati boju vene od arterije.

TVRDIM! Da, TVRDIM da pola tih likova ne zna šta je depresija, šta je trauma, šta je, u stvari, želja za samoubistvom, i slično. Ti ljudi su samo sami. I što je najgore, buntovnički odbijaju bilo kakvu pomoć od jedinog lijeka koji im može pomoći - prijatelji. Razgovor. Dijalog.

Naravno ne mora značiti da imaš u društvu nekog s kim se može tako tako duboko razgovarati o toj tematici, jasno, ali postoji i vjerujte mi postoji UVIJEK neko ko će vas saslušati (to zovem jednom od rijetkih dobrih strana Bloggera i društvenih mreža).

Meni je sad baš baš extra, iskreno (iako sam možda i slagao), a imao sam dana kad bih igrao pikado satarama na svojim prsima. Ali sve je u našoj glavi i da se liječiti, prije nego što dođemo u kontakt sa bilo kakvom drogom ili kakvim %vol napitkom. I držite setoga.
Ali naravno, kao što sam ja već jednom bio rekao:

Koji sam ja kurac da vam sudim?

<< 02/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728